Kedves Felhasználók!

Hónapok óta több ízben is értesültünk már arról, hogy csaló külföldi vásárlójelöltek próbálják átvágni a FotóAPRÓ eladóit. Kérjük ne dőljetek be ezeknek! A sztori szinte mindig ugyanaz, az eladó Svédországból, Angliából, Kanadából, Ausztráliából, akár Nigériából bejelentkezik, hogy érdekelné a hirdetett termék. Előre utalást ígér. Majd később kiderül, hogy ő elutalta a banknak a pénzt, de az eladó csak akkor kapja meg, ha bemutatja a postázásról szóló bizonylatot. Majd később kiderül, hogy nem is létezik ilyen bank, vagy ha létezik sosem hallottak a vevőről és soha nem küldtek ilyen levelet. Olyan is előfordult már, hogy bank(?)/vevő azt kérte, hogy az eladó utaljon el X összeget tranzakciós díjként, és utána kapja meg a vételárat.

Semmi ilyenbe ne menjetek bele!!!

 

Csaló az összes! Legyen már gyanús az elején, gondoljunk csak bele: Magyarországról akar egy kandai vagy svéd fényképezőgépet venni? Olyat, ami náluk kint is kapható tonnaszám eBayen, Amazonon, Willhabenen stb? Raádásul nem ritkán olcsóbban is mert arrafelé mondjuk nem 27% az áfa, hanem 5% meg 19% (és értelemszerűen ehhez viszonyulnak a helyi használtpiaci árak)? A magyar szokott külföldön vásárolni, nem a külföldi Magyarországon.

Ne is reagáljatok a külföldi megkeresésekre! Ha olyat árultok, ami világszerte ritkaságszámba megy, akkor talán, de ha egy mezei Canon/Nikon fényképezőgépre jelentekzik Angie Svédországból, hogy a lányának venné Nigériába, akkor legyetek oly' szívesek és röhögjétek ki, majd küldjétek el melegebb éghajlatra, ha más nem annak a pár fotósnak a kedvéért, akik már áldozatul estek az ilyen csalóknak, merthogy sajnos volt már aki elküldte a gépet külföldre, de pénzt soha nem látott cserébe.

A címben az "is" annak szólt, hogy ez nem FotóAPRÓ jelenség. Jófogáson, sőt annak idején Expresszen is fordul és fordult elő ilyen.

Kapcsolódó hirdetések

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
70-200 2.8 IS Mark I keresi új gazdáját
Sigma 50mm f/1.4 Art
Hibátlan állapot, USB dokkoló.
Samyang 21 1.4 objektív (Sony)
Samyang 21/1.4 objektív (Sony) | 6 hó magyar garancia!
Új Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgép váz

Új Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgép váz | 2 év magyar ga…

Új Nikon D850 fényképezőgép
Új Nikon D850 fényképezőgép váz | 3 év magyar garancia!
Új Nikon AF-S 24-120 4 VR objektív
Új Nikon AF-S 24-120/4 VR objektív | 2 év garancia