Kedves Felhasználók!

Hónapok óta több ízben is értesültünk már arról, hogy csaló külföldi vásárlójelöltek próbálják átvágni a FotóAPRÓ eladóit. Kérjük ne dőljetek be ezeknek! A sztori szinte mindig ugyanaz, az eladó Svédországból, Angliából, Kanadából, Ausztráliából, akár Nigériából bejelentkezik, hogy érdekelné a hirdetett termék. Előre utalást ígér. Majd később kiderül, hogy ő elutalta a banknak a pénzt, de az eladó csak akkor kapja meg, ha bemutatja a postázásról szóló bizonylatot. Majd később kiderül, hogy nem is létezik ilyen bank, vagy ha létezik sosem hallottak a vevőről és soha nem küldtek ilyen levelet. Olyan is előfordult már, hogy bank(?)/vevő azt kérte, hogy az eladó utaljon el X összeget tranzakciós díjként, és utána kapja meg a vételárat.

Semmi ilyenbe ne menjetek bele!!!

 

Csaló az összes! Legyen már gyanús az elején, gondoljunk csak bele: Magyarországról akar egy kandai vagy svéd fényképezőgépet venni? Olyat, ami náluk kint is kapható tonnaszám eBayen, Amazonon, Willhabenen stb? Raádásul nem ritkán olcsóbban is mert arrafelé mondjuk nem 27% az áfa, hanem 5% meg 19% (és értelemszerűen ehhez viszonyulnak a helyi használtpiaci árak)? A magyar szokott külföldön vásárolni, nem a külföldi Magyarországon.

Ne is reagáljatok a külföldi megkeresésekre! Ha olyat árultok, ami világszerte ritkaságszámba megy, akkor talán, de ha egy mezei Canon/Nikon fényképezőgépre jelentekzik Angie Svédországból, hogy a lányának venné Nigériába, akkor legyetek oly' szívesek és röhögjétek ki, majd küldjétek el melegebb éghajlatra, ha más nem annak a pár fotósnak a kedvéért, akik már áldozatul estek az ilyen csalóknak, merthogy sajnos volt már aki elküldte a gépet külföldre, de pénzt soha nem látott cserébe.

A címben az "is" annak szólt, hogy ez nem FotóAPRÓ jelenség. Jófogáson, sőt annak idején Expresszen is fordul és fordult elő ilyen.

Kapcsolódó hirdetések

Háttértartó szett hordtáskában (Walimex 16312)

Háttértartó szett hordtáskában (Walimex 16312) (225 - 400 cm…

2 db Jinbei Profi Lámpaállvány (JB-3000FP) + táska

2 db Jinbei Aluminium Profi Lámpaállvány (JB-3000FP) 300cm + profi…

Tamron 24-70mm f2.8 Di VC USD (Canon)
Eladó Tamron 24-70mm f2.8 Di VC USD (Canon) objektív
Új Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgép váz

Új Canon EOS 5D Mark IV fényképezőgép váz | 2 év magyar ga…

Új Sony Alpha 7 III fényképezőgép

Új Sony Alpha 7 III fényképezőgép váz | 2 év magyar garanc…

Új Canon EOS 80D fényképezőgép
Új Canon EOS 80D fényképezőgép váz | 1 év garancia